Σεμινάριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα – Αποτελεσματικού Δασκάλου

Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα 16:15-19:30μ.μ.

Δημοκρατίας 115, Νεάπολη, ΛΑΡΙΣΑ,  Κέντρο Ημέρας ΧΑΡΑ Ι

Το σεμινάριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα- Αποτελεσματικού Δασκάλου είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σεμινάριο. Ο καθηγητής Thomas Gordon, ψυχολόγος και εμπνευστής του συγκεκριμένου προγράμματος εκπαίδευσης, έγραψε 9 βιβλία σχετικά με επικοινωνιακές δεξιότητες και μεθόδους επίλυσης συγκρούσεων και υπήρξε τρεις φορές υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης, για την κοινωνική του προσφορά.

Στο σεμινάριο οι γονείς και οι δάσκαλοι – καθηγητές (επίσης ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, λογοπεδικοί κι άλλοι θεραπευτές) εκπαιδεύονται :

  • Να ακούνε με τέτοιο τρόπο τα παιδιά τους ώστε να τα ενθαρρύνουν να συζητούν τα προβλήματά τους αντί να αποσύρονται
  • Να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αναπτύξουν αυτοέλεγχο και αίσθηση προσωπικής ευθύνης.
  • Να βρίσκουν τρόπους συνεργασίας με τα παιδιά τους για την επίλυση των προβλημάτων και των συγκρούσεων που προκύπτουν
  • Να ενθαρρύνουν την έκφραση των συναισθημάτων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά τους να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη
  • Να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους
  • Να καλλιεργήσουν σχέσεις σεβασμού

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητική γνώση και βιωματικές ασκήσεις και θα ολοκληρωθεί σε 28 ώρες, σε 8τρίωρες και τετράωρες συναντήσεις.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς νηπίων, παιδιών και εφήβων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους και σε ειδικότητες που ασχολούνται με παιδιά (π.χ. λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, παιδίατρους, φυσιοθεραπευτές). Επίσης είναι εξαιρετικά χρήσιμο και σε γονείς παιδιών με ιδιαιτερότητες (π.χ. δυσλεξία, διάσπαση προσοχής, ήπιες διάχυτες αναπτυξιακές δυσκολίες) εφόσον μέσα από τις επικοινωνιακές δεξιότητες που θα διδαχθούν οι γονείς θα βοηθήσουν τα παιδιά τους να έχουν καλύτερη αίσθηση ορίων, καλύτερη ικανότητα να συναισθάνονται τον άλλο και ενισχυμένη αυτοεκτίμηση.

Η πρώτη συνάντηση θα είναι το Σάββατο 27 Μαΐου 4.15μμ με 7.30μμ σε αίθουσα του Κέντρου Ημέρας Χαρά Ι, , Δημοκρατίας 115, Νεάπολη Λάρισας.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση το πρώτο δίωρο του σεμιναρίου μέχρι το διάλειμμα θα είναι ενημερωτικό και μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος χωρίς οικονομική δέσμευση για να μπορέσει να αποφασίσει αν ενδιαφέρεται για το υπόλοιπο σεμινάριο. Όσοι αποφασίσουν να συνεχίσουν και να συμμετέχουν στο σύνολο του σεμιναρίου το κόστος αυτής της πρώτης συνάντησης είναι 20 ευρώ (Συνολικό κόστος 200 ευρώ για το σύνολο των 8 συναντήσεων, περίπου 25 ευρώ θα κοστίζει η κάθε συνάντηση. Σε περίπτωση που το παρακολουθούν και οι δυο γονείς, ο δεύτερος γονιός θα πληρώσει τη μισή τιμή).

Τηλεφωνική συμμετοχή είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (τηλ. 6977390854 Παΐζη Όλγα).

Το σεμινάριο είναι πιστοποιημένο και παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής στο τέλος του σεμιναρίου. Ομιλήτρια-συντονίστρια του σεμιναρίου θα είναι η κυρία Όλγα Παΐζη, ψυχοπαιδαγωγός, σύμβουλος.

Για δήλωση συμμετοχής και επιπλέον πληροφορίες: Παΐζη Όλγα τηλ.6977390854

Μερικές πληροφορίες για τη συντονίστρια του σεμιναρίου:

Η κα Παΐζη Όλγα είναι ψυχοπαιδαγωγός (πτυχίο ΑΠΘ ειδίκευση ψυχολογία-παιδαγωγική) με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές από το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία (Μaster of education, educationalpsychology-specialneeds).

Έχει μετεκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική.

Παρέχει υπηρεσίες ψυχοεκπαιδευτικής παρέμβασης, ως ελεύθερη επαγγελματίας, σε παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση, με προβλήματα συμπεριφοράς, με δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Επίσης παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια των σεμιναρίων Gordon «Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα» «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού δασκάλου», τα οποία διεξάγει τα τελευταία 5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και σε κάποιες ακόμη πόλεις της Βορείου Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς εργασίας της με παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές έχει παρουσιάσει ποικίλες εισηγήσεις συμμετέχοντας σε ημερίδες και σεμινάρια Εξειδίκευσης –Επιμόρφωσης δασκάλων, γονέων και στελεχών ψυχικής υγείας. Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής αναλυτικών προγραμμάτων για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, του παιδαγωγικού ινστιτούτου.

Τα τελευταία 7 χρόνια συνεργάζεται επίσης με παιδικούς σταθμούς συντονίζοντας σεμινάρια για γονείς και παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς και νηπιαγωγούς.

Φόρμα Συμμετοχής