«Ταιριάζουμε στη Λάρισα» 5-7 Οκτωβρίου 2018

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, ο «Πανελλήνιος σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ» σε συνεργασία με το «Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας» ξεκινήσαμε το 2012, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, να πραγματοποιούμε μια 3ήμερη εκδήλωση με εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Το πρόγραμμα διεξήχθη 3 συνεχόμενες χρονιές στο Δήμο της Αίγινας με τίτλο «Ταιριάζουμε στην Αίγινα» με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, των σχολείων και με τη στήριξη του Δήμου Αίγινας και των χορηγών, έπειτα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Π. Φαλήρου, ενώ πέρυσι πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα.
Η τριήμερη εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία δράσης με στόχο την αλλαγή της αντίληψης για τα άτομα με αναπηρία, μέσα από την ομαδικότητα και την ψυχαγωγία και κυρίως έξω από τα ιδρύματα και τους συνήθεις χώρους δραστηριοποίησης των ατόμων.
Γνωρίζοντας ότι στην παιδική ηλικία οι προκαταλήψεις και οι στάσεις δεν έχουν παγιωθεί, με τις επισκέψεις που πραγματοποιούμε στα σχολεία και την παρακίνηση των μαθητών να συμμετέχουν στις τριήμερες δράσεις δίνεται η μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν μια θετική και δημιουργική συνεύρεση παιδιών με και χωρίς αναπηρία.
Γιατί πλάθοντας μαθητές με ευαισθησία δημιουργούμε πολίτες με όραμα!
Η φετινή εκδήλωση αποτελεί συνέχεια του ταξιδιού του «Ταιριάζουμε» καθώς θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και σε άλλη πόλη, δημιουργώντας έτσι μια αλυσίδα από πόλεις που εμπνέονται από την ελευθερία της διαφορετικότητας.
Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα (Παρασκευή 05/10-Κυριακή 07/10) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και τον Σύλλογο Γονέων Κηδ. και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας. Στις δράσεις συμμετέχουν επίσης δημοτικά σχολεία της πόλης, τοπικοί φορείς και εθελοντές… και το ταξίδι συνεχίζεται!
Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο της δράσης με το αναλυτικό πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ