Μαγικές κινήσεις

Υλικά: Ένα τραπέζι, ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι, ένας μαγνήτης, ένα μεταλλικό αυτοκίνητο

Πορεία δραστηριότητάς:Στερεώνουμε καλά με χαρτοταινία ή κολλητική ταινία φαρδιά, ένα κομμάτι χαρτόνι, κάθετα προς την επιφάνεια του τραπεζιού. Από τη μια πλευρά του χαρτονιού τοποθετούμε το μαγνήτη (τον οποίο χειρίζεται ο γονέας) και από την άλλη εφάπτεται το αυτοκινητάκι, με το οποίο έχει οπτική επαφή το παιδί. Καθώς ο μαγνήτης κινείται, κινεί και το αυτοκινητάκι! Μαγικό; Το αυτοκινητάκι μπορεί να κάνει διαδρομές!

PICTUREKA διαφοροποιημένα

Υλικά: Δύο όμοιες φωτοτυπίες Α4 με εικόνα που να ενδιαφέρει το παιδί.

Πορεία δραστηριότητας: Τοποθετούμε τη μία φωτοτυπία ακριβώς πάνω στην άλλη με στόχο να κόψουμε και τις δύο σε 8 όμοια κομμάτια. Κολλάω τα κομμάτια της μίας φωτοτυπίας ανακατωμένα σε ένα χαρτόνι. Δίπλα από το χαρτόνι τοποθετώ τα κομμάτια της άλλης φωτοτυπίας σε στοίβα από την ανάποδη πλευρά (ώστε να μη φαίνεται η εικόνα τους). Το παιχνίδι ξεκινά! Εναλλάξ κάθε παίκτης παίρνει ένα κομμάτι από τη στοίβα και το αναποδογυρίζει ώστε να το δουν όλοι. Όποιος βρει πρώτος το ίδιο κομμάτι στο χαρτόνι το δείχνει με το δάχτυλο. Όποιος βρει τα περισσότερα κομμάτια κερδίζει.

Βαμβακο-πονγκ!

Υλικά: Ένα τραπέζι, κολλητική ταινία, ένα κομμάτι βαμβάκι

Πορεία δραστηριότητας: Χωρίζουμε το τραπέζι με την χαρτοταινία σε δυο ίσες πλευρές, όπως είναι ένα τραπέζι του πινγκ-πονγκ! Σε κάθε πλευρά σχηματίζουμε με χαρτοταινία ένα τέρμα. Στεκόμαστε αντικριστά πίσω από το κάθε τέρμα (στις δυο πλευρές του τραπεζιού). Ο διαιτητής δίνει το σήμα και ο αγώνας ξεκινά! Βάλτε το βαμβάκι στο κέντρο του τραπεζιού και φυσήξτε πολύ δυνατά για να το στείλετε στο τέρμα του αντιπάλου! Όποιος βάλει γκολ κερδίζει έναν πόντο! Κερδίζει όποιος συλλέξει του περισσότερους πόντους! [Ιδέα: μπορείτε σε έναν πίνακα να καταγράφετε το σκορ σας (εξοικείωση με τους αριθμούς!)