Ο κύριος Μπουγάδας!

Υλικά: Σκοινί, δέκα μανταλάκια, χρονόμετρο, ένα φουλάρι

Πορεία δραστηριότητάς: Είσαι ο κύριος Μπουγάδας και πρέπει να κρεμάσεις στο σκοινί όσο πιο πολλά μανταλάκια μπορείς μέχρι να ακούσεις το μπιιιιιιιιιιπ του χρονόμετρου. Για να δυσκολέψεις το παιχνίδι σου δέσε και τα μάτια σου με ένα φουλάρι! Ουάου!

Μια περίεργη μπλούζα

Υλικά: 1 μπλούζα, μανταλάκια

Πορεία δραστηριότητας: Η μαμά μαζεύοντας την μπλούζα από την απλώστρα ξέχασε επάνω της πολλά μανταλάκια! Βοήθησέ την να τα βγάλει!

Γεμίζω το ποτήρι μου!

Υλικά: ποτήρι, μικρά μπαλάκια

Καθόμαστε αντικριστά με το παιδί σε ένα τραπέζι και του πετάμε πολύχρωμα μπαλάκια ένα- ένα. Του ζητάμε να τα πιάνει και να γεμίζει πλαστικά ποτήρια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λαβίδα από τα εργαλεία της κουζίνας σας (π.χ. σαλάτας).

Είμαι τρυποκάρυδος!

Υλικά: ζυμάρι, μαρκαδόρο

Πορεία δραστηριότητας: Φτιάχνουμε μια πιτούλα από πλαστελίνη ή ζυμάρι και δίνουμε στο παιδί ποικιλία υλικών (λεπτό και χοντρό μακαρόνι, μολύβι, καλαμάκι, πλαστικό πιρούνι) να το γεμίσει τρύπες!

Το χαλί μεταμορφώνεται

Υλικά: χαρτοταινία, χαλί

Πορεία δραστηριότητας:Φτιάχνουμε με χαρτοταινία στο χαλί διάφορα σχήματα (πχ. έναν κύκλο ή ένα τετράγωνο) και ζητάμε από το παιδί να κόψει με την βοήθειά μας μικρά κομμάτια από τη χαρτοταινία και να τα κολλήσει μέσα στο σχήμα. Ουάου ένα καινούριο χαλί!

Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα;

Υλικά: κοφτό μακαρονάκι, φασόλια

Πορεία δραστηριότητας: Μέσα σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει κοφτό μακαρονάκι και φασόλια. Ζητάμε από το παιδί να τα ξεχωρίσει με τη βοήθειά μας, βάζοντας τα φασόλια σε ένα άλλο μπολάκι.

Ας φτιάξουμε κοσμήματα!

Υλικά: ζυμαρικά πένες ή κομμάτια από καλαμάκια ή χάντρες και κορδόνι

Πορεία δραστηριότητας: Κάνω κολιέ περνώντας σε σχοινάκι/σύρμα/κορδόνι πένες ζυμαρικών (που τις έχω βάψει με μαρκαδόρο), κομμένα κομματάκια από καλαμάκια, χάντρες.

Ψηφιδωτά

Υλικά: χαρτί, φασόλια

Πορεία δραστηριότητας: Σε ασπρόμαυρη φωτοτυπία ή ζωγραφιά του παιδιού κολλάμε βαμμένα φασόλια και σχηματίζεται ψηφιδωτό.