Η φιλοσοφία του συλλόγου μας είναι ότι ο αυτισμός όπως και κάθε διαταραχή είναι υπόθεση όλων.

Στο πλαίσιο αυτό προωθούμε ενεργά το θεσμό του εθελοντισμού προσκαλώντας επαγγελματίες και μη να συμμετέχουν στην υλοποίηση των πολύπλευρων δράσεών μας στις δομές μας, στις οικογένειες ατόμων με αυτισμό, στις κοινωνικές ή εκπαιδευτικές εκδηλώσεις μας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ειδικούς και μη, επαγγελματίες, φοιτητές, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται να διαθέσει λίγο από τον ελεύθερο χρόνο του για να βοηθήσει έμπρακτα.

Συμμετέχοντας στις δράσεις μας, οι εθελοντές μας έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μπορείτε να βοηθήσετε στη διοργάνωση των σταθερών ή έκτακτων δράσεων που οργανώνουμε κάθε χρόνο, όπως:

 • Παζάρι «Παλιά κι Αγαπημένα». Ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου, διάρκειας περίπου 10 ημερών, όπου τα παλιά αντικείμενα του ενός γίνονται τα αγαπημένα κάποιου άλλου, σε προκαθορισμένο χώρο στο Κέντρο της πόλης.
 • Συμμετοχή στο παραδοσιακό χωριό του Δήμου Λαρισαίων στην περίοδο του Πάσχα με πασχαλινές δημιουργίες των παιδιών μας του Κέντρου Ημέρας και των εθελοντών μας.
 • Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (02/04) και άλλες έκτακτες εκδηλώσεις
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα (υποστήριξη στη διοργάνωση).

Ή να μας βοηθήσετε με τις ιδέες σας για να οργανώσουμε μαζί νέες δράσεις! 

 

«Τι περίεργο πράγμα που είναι ένας άνθρωπος που κάνει ένα δώρο! Και ειδικά άμα κάνει εκείνο το πανάκριβο και ανεκτίμητο είδος δώρου, όταν χαρίζει τον ελεύθερο χρόνο του. Εδώ η περιουσία του καθενός μας είναι συγκεκριμένη και οι πιο ‘πλούσιοι’ δεν έχουν παραπάνω από μερικές ώρες την ημέρα. Οι άνθρωποι του συλλόγου γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Λάρισας χαρίζουν απλόχερα τον ελεύθερο χρόνο τους για μια υπόθεση που η κοινωνία τις περισσότερες φορές παριστάνει ότι δεν υπάρχει. Ο λόγος που τους παραχώρησα αυτό το παραμύθι είναι ιδιοτελής. Απλά ζήλεψα τη γενναιοδωρία τους και την ικανοποίηση που αντλούν από την προσφορά τους και ήθελα να μπω και εγώ λίγο στην παρέα τους. Να πω την αλήθεια όμως, δεν αισθάνομαι και ότι έκανα και τίποτα σπουδαίο. Πριν καλά - καλά κάνω το μικρό δικό μου δώρο, ήρθε το αντίδωρο πιο μεγάλο και πιο σημαντικό: δεκάδες ζωγραφιές μικρών παιδιών πάνω στο παραμύθι μου. Τα λόγια μου γίνανε εικόνες από παιδικά χέρια, το παραμύθι μου εκδόθηκε μαζί με αυτές και έτσι βρέθηκα εγώ πάλι υποχρεωμένος, να είμαι εγώ πάλι αυτός που σκέφτεται το επόμενο δώρο». Βασίλης Ραΐσης

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μπορείτε να γίνετε εθελοντής/τρια σε κάποια από τις δομές μας: στο οικοτροφείο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στο Κέντρο Ημέρας ΧΑΡΑ Ι ή ΙΙ. Μπορείτε να επιλέξετε το χρόνο, τη συχνότητα σε συμφωνία με τη δομή και να συμμετέχετε σε δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτές.

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ «ΔΡΩΝΤΑΣ ΩΣ ΦΙΛΟΣ»

Οι εθελοντές περνούν λίγες ώρες κάθε εβδομάδα με ένα άτομο με αυτισμό ή την οικογένειά του. Οι εθελοντές έρχονται σε επαφή με το άτομο με αυτισμό ή και την οικογένεια και βοηθούν τα μέλη της οικογένειας να έχουν λίγο προσωπικό χρόνο ή να περάσουν λίγο χρόνο όλοι μαζί έχοντας και τη βοήθεια κάποιου άλλου ατόμου. Μερικοί εθελοντές περνούν την ώρα τους στο σπίτι της οικογένειας, άλλοι βγαίνουν έξω. Γίνεται προσπάθεια ώστε οι εθελοντές να ταιριάξουν με τις οικογένειες και να έχουν κάτι κοινό.

Για συμμετοχή στο δίκτυο εθελοντών παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και επισυνάψετε το βιογραφικό σας. Συμπληρώστε επίσης σε ποια δράση εθελοντών θα θέλατε να συμμετέχετε: δράσεις του συλλόγου ή δομές του συλλόγου ή δρώντας ως φίλος. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνείστε στο 2410-613112 ή στείλτε mail στο volunteers@autismthessaly.gr

Διαβάστε το αναλυτικό έντυπο με όλα τα εθελοντικά προγράμματα του συλλόγου στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε. 


Διαβάστε περισσότερα

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.

  *Συμπληρώστε σε ποια δράση εθελοντών θα θέλατε να συμμετέχετε
  Δράσεις του συλλόγουΔομές του συλλόγουΔρώντας ως φίλος

  *Βιογραφικό (το όνομα του αρχείου πρέπει να είναι χωρίς κενά και με λατινικούς χαρακτήρες)

  Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.
  Χωρίς εσάς, δεν θα μπορούσαμε
  να συνεχίσουμε το έργο μας!