Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης για άτομα με αυτισμό, για τις οικογένειες τους και τους φροντιστές τους

Με χαρά ανακοινώνουμε πως το Κέντρο Ημέρας «ΧΑΡΑ», ως μονάδα ψυχοκινητικής αποκατάστασης, επεκτείνει τη δράση του δημιουργώντας τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης για άτομα με αυτισμό, για τις οικογένειες τους και τους φροντιστές τους.

Η πανδημία «γέννησε» νέες ανάγκες όπως αυτή της υποστήριξης από απόσταση και ο Σύλλογος μας ανταποκρινόμενος σε αυτές παρέχει τη νέα του υπηρεσία δωρεάν.

Η Γραμμή Στήριξης αποσκοπεί στην παροχή ψυχοεκπαίδευσης σε θεραπευτικές παρεμβάσεις, ψυχολογική στήριξη αλλά και στην παροχή πληροφοριών και υποστήριξη για πρόσβαση σε λειτουργίες / υπηρεσίες της κοινότητας σχετικά με διάγνωση, εκπαίδευση, εργασία, στέγη, εισόδημα, υγεία κ.α.

Από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 οι ενδιαφερόμενοι, όπως ενήλικες υψηλής λειτουργικότητας, γονείς παιδιών και ενηλίκων με αυτισμό αλλά και οι φροντιστές τους θα μπορούν να καλούν στο 2410613112 έχοντας τις εξής επιλογές :
1 : για ψυχοεκπαίδευση και ψυχολογική στήριξη
2 : για παροχή πληροφοριών και υποστήριξη

Παράλληλα, λόγω μεγάλης ζήτησης θα δημιουργηθεί ομάδα στήριξης γονέων εφήβων / ενηλίκων υψηλής λειτουργικότητας / άσπεργκερ μέσω τηλεσυνεδριών. Εφόσον υπάρξει ζήτηση, θα δημιουργηθούν και άλλες ομάδες γονέων ή ατόμων στο φάσμα.

Η Γραμμή Στήριξης στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 1 μ.μ.

Η επικοινωνία είναι απόρρητη σύμφωνα με τη νομοθεσία αλλά και τον κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας.

Η χρέωση για την κλήση στην τηλεφωνική γραμμή 2410613112 είναι αστική σύμφωνα με τον πάροχο του καλούντος. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και μέσω εφαρμογών του διαδικτύου όπως Skype και Viber.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να στέλνουν γραπτό μήνυμα στη διεύθυνση help-line@autismthessaly.gr