2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ – Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος

Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH

Επικοινωνία & Διαχείριση της Συμπεριφοράς

Βάγια Παπαγεωργίου, MD, PhD, Med Παιδοψυχίατρος

Certified Advanced TEACCH Consultant

8-10 Ιουνίου 2018

Δημοκρατίας 115, Νεάπολη, Λάρισα

(Κέντρο Ημέρας ΧΑΡΑ Ι)

Η σοβαρότητα, η πολυπλοκότητα, η υψηλή συχνότητα των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) καθιστούν αναγκαία την εκπαίδευση και τη συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και εκπαίδευσης αλλά και των γονέων. Η κλινική εμπειρία και η έρευνα, έδειξαν ότι η δομημένη εκπαίδευση, όπως εφαρμόζεται επί δεκαετίες από το πρόγραμμα TEACCH του Πανεπιστημίου του Chapel Hill των ΗΠΑ, είναι από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διεθνώς. Η επιτυχία της μεθόδου στηρίζεται στη γνώση και βαθειά κατανόηση του αυτισμού, που δημιουργεί το πλαίσιο για τη διαχείριση και την αποκατάσταση των ιδιαίτερων αποκλίσεων κοινωνικότητας, επικοινωνίας και  συμπεριφοράς και προωθεί την ανεξαρτησία. Η μέθοδος αυτή είναι μέρος όλων των επιτυχημένων ψυχο-εκπαιδευτικών προγραμμάτων για άτομα με ΔΑΦ.

 

Το τριήμερο πρακτικό σεμινάριο οργανώνεται από το Σύλλογο  Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και πραγματοποιείται στην Λάρισα, στις 8-10 Ιουνίου 2018. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γενικής και ειδικής αγωγής, σε επαγγελματίες υγείας και σε γονείς. Εστιάζεται στις νεότερες εξελίξεις στον τομέα των ΔΑΦ και στην ανάλυση και εφαρμογή της δομημένης εκπαίδευσης στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινότητα, με έμφαση στην προώθηση της κατανόησης, της επικοινωνίας, της κοινωνικής συνδιαλλαγής και στην οργάνωση και διαχείριση της συμπεριφοράς, λαμβάνοντας υπόψη την ελληνική πραγματικότητα.

 

Εισηγήτρια είναι η παιδοψυχίατρος Βάγια Α. Παπαγεωργίου, MD, Med, Διδάκτωρ του Α.Π.Θ., Διπλωματούχος Παιδοψυχιατρικής από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Birmingham, με εξειδίκευση στις ΔΑΦ, στις ΗΠΑ και στη Μ. Βρετανία και στον Τομέα TEACCH. Οργάνωσε το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Β. Ελλάδας του ΨΝΘ, δίδαξε στον Τομέα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και διετέλεσε Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει μακρόχρονη  κλινική εμπειρία στα προβλήματα ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων και συμμετείχε επί σειρά ετών στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και ψυχολογίας, ειδικευόμενων γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας. Είναι συγγραφέας των βιβλίων ‘Παιδιά και Έφηβοι – Προβλήματα Ψυχικής Υγείας’(University Studio Press 2001), ‘Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων’ (University Studio Press 2005) και ‘Παιδιά και Έφηβοι – Προβλήματα Ψυχικής Υγείας, 2η Εκδ. University Studio Press υπό έκδοση). Συμμετείχε στη συγγραφή των βιβλίων ‘Handbook of Autism and Developmental Disorders’ (Willey, 2005) και Mental Health Interventions and Services for Vulnerable Children and Young People (Jessica Kingsley Publishers, 2007), Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα (Επιμ. Κάκουρος & Κ. Μανιαδάκη, Εκδ.Gutemberg 2012), Μαθαίνοντας με τον Τυπάκο (Εκδ. Ροτόντα 2015), Η Μελίνα Εκπαιδεύεται 2 (Εκδόσεις Ροτόντα 2017) και επιμελήθηκε την έκδοση στα ελληνικά πολλών επιστημονικών βιβλίων.

 

Κόστος Συμμετοχής

ΚατηγορίαΈως 31/3/20181/4/2018 – 30/4/2018
Επαγγελματίες180 €220 €
Φοιτητές, άνεργοι, γονείς120 €150 €

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διοργάνωση

Σύλλογος Γονέων Κηδ. και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας

Ημερομηνίες 8, 9 και 10 Ιουνίου 2018

Χώρος διεξαγωγής Δημοκρατίας 115, Νεάπολη, Λάρισα (Κέντρο Ημέρας ΧΑΡΑ Ι)

Ιστότοπος www.autismthessaly.gr

Πληροφορίες

Γραμματεία Συνεδρίου κα N.Θεοδωροπούλου

τηλ. 2410-613112, Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 15.00

email: seminars@autismthessaly.gr

 

Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος, καθώς το σεμινάριο έχει και πρακτικό χαρακτήρα, με την μορφή εργαστηρίων.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαδικασία εγγραφής:

  • Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται στο τέλος της σελίδας
  • Κατάθεση του ποσού στην τράπεζα ALPHA BANK ΑΡ. ΛΟΓ. 738 00 2002 008686, ΙΒΑΝ GR16 0140 7380 7380 0200 2008 686
  • Αποστολή της τραπεζικής απόδειξης με fax 2410-613112 ή με e-mail: seminars@autismthessaly.gr ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

 

Ακυρώσεις εγγραφών δεν γίνονται δεκτές. Γίνονται δεκτές αντικαταστάσεις ονομάτων.

 

Δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ

Φόρμα Συμμετοχής

Οι θέσεις έχουν κλείσει.