ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ
10 χρόνια μετά… Εξελίξεις & Προοπτικές

Πρακτικά Επιστημονικού Συνεδρίου
Λάρισα, Μάιος 2015.

.Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων Κηδ. & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τμήμα Ιατρικής - Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας - Παιδιατρική Κλινική - Ψυχιατρική Κλινική, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας.

….. Στο Συνέδριο αυτό θεωρήσαμε σκόπιμο να δοθεί έμφαση όχι μόνο στη θεωρητική έρευνα αλλά και στα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειες τους. Επιδιώξαμε να δοθεί έμφαση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όσοι, με τον ένα ή άλλο τρόπο, προσπαθούμε να συνθέσουμε το παζλ του αυτισμού και αναζητούμε τα κομμάτια που θα μας οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του

Διαβάστε περισσότερα


«Το πάζλ του Αυτισμού»

Πρακτικά Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου
Λάρισα, Μάιος 2003.

Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων Κηδ. & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας σε συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και την Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτιστικών του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Το συμπόσιο αποτέλεσε την πρώτη προσπάθεια του Συλλόγου για τη διάχυση της σύγχρονης διεθνούς επιστημονικής γνώσης για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται όλες οι εισηγήσεις και ομάδες εργασίας που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Συμποσίου. Η θεματολογία του Συμποσίου είναι ευρεία καθώς καλύπτει την παρουσίαση σύγχρονων ερευνητικών ευρημάτων για την αιτιολογία, τη διάγνωση, τα ψυχολογικά και εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά των ατόμων με αυτισμό. Επιπλέον, στην παρούσα έκδοση περιλαμβάνονται οι παρουσιάσεις διακεκριμένων επιστημόνων για δύο από τις επικρατέστερες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στο χώρο του αυτισμού: την ανάλυση συμπεριφοράς και την δομημένη εκπαίδευση.

Διατίθεται από το σύλλογο

Διαβάστε περισσότεραautismos

Αυτισμός: Ενημερωτικό Φυλλάδιο

gonis-kai-aderfia

«Γονείς και Αδέρφια των παιδιών με αυτισμό»

Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές

Στέργιος Νότας, D.P.MGR Κλινικός Ψυχολόγος

to-fasma

«Το Φάσμα του Αυτισμού, συνεργασία - σύγκλιση οικογένειας και επαγγελματιών»

Α. Γένα, Ε. Καλογεροπούλου, Σ. Μαυροπούλου, Α. Νικολάου, Σ. Νότας, Β. Παπαγεωργίου

autismos

«Το Φάσμα του Αυτισμού, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές»

Στέργιος Νότας, D.P.MGR Κλινικός Ψυχολόγος

autismos

«Τα αδέρφια μας με αυτισμό»

Ε. Καλογεροπούλου, Σ. Μαυροπούλου